среда, 15 октября 2014 г.

Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ


Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақҰлттық тағамдар қоржыны тағы бір тағамға көбеймек. Бүгінгі мәзірде жылқының сүр етінен жасалған қуырдақ.
Ұлттық тағамдардан соңғы рет Жент жасалған болатын. 

Сүр ет қуырдақтың құрамы:

  • Жылқының сүр еті,
  • Пияз,
  • Қаймақ,
  • Қара бұрыш.

Гарнирге:

  • Баялды,
  • Сәбіз,
  • Тұз, 
  • Сұйық май.

Қуырдақтың жасалу жолы:

Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Етті тураймыз.
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Майлы кесектерін алып, қызып тұрған қазанға майын төмен қаратып саламыз.  
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Сәл майы шыжығаннан кейін пиязды саламыз.
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Енді қалған етін саламыз да, қақпағын жауып, еті жұмсарғанша пісіреміз.
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Баялды және сәбізді дөңгелектеп турап, май жағып және тұз сеуіп, 170°С-та қызып тұрған пешке 20-25 минутқа қоямыз.
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Ет піскеннен кеін 1-2 қасық қаймақ салып, тағы 3-5 минуттай пісіреміз.
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Піскен көкөністерді ыдысқа салып, үстінен қуырдақты саламыз.

Осымен қуырдағымыз дайын!

Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ

Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ

Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ
Қазақтың ұлттық тағамы - Сүр ет қуырдақ

Комментариев нет:

Отправить комментарий