Наггетс дегеніміз - тауық етінің пеште піскен тілімдері. Өте тез дайындалатын тағамдардың бірі. Панировкасын өзгеше дегенім тегін емес, өйткені үйреншікті панировка кептірілген нан ұнтағынан жасалады. Ал мұнда мүлдем бөлек... |
Панировкасының өзгешелігі - үгітілген тұзды печенье мен пармезан ірімшігінен жасалады.
Тауықтың төсінен алынған сүбе еті құрғақтау болып келеді, сондықтан дастарханға тұздығымен бірге ұсынған жөн. Кез-келген жасқсы көретін соусыңызды жасай бересіз. Ең оңай әрі дәмділерінің бірі - қаймақ пен сарымсақ. Күнделікті қолда бар тағамдардан жасалады.
Наггетске қоса классикалық француз тұздығы – тартарды жасаймыз. Негізі тартарды балық тағамдарына ұсынады деп жатады, бірақ азспаздықта қатып қалған ереже жоқ деп ойлаймын. Сондықтан, бүгін тартар тұздығымен жасап көрейік.
Кеңес: Пармезан ірімшігін алған кезде, бумасында «Parmigiano-Reggiano» және D.O.P. жазуларына мән беріңіз, ондай белгілері болмаса, ол пармезан емес, тек оған ұқсас арзан ірімшік түрлері болуы мүмкін.
Кеңес: Пармезан ірімшігін алған кезде, бумасында «Parmigiano-
Тауық етінен жасалған наггетстің құрамы:
|
Тауықтың сүбе еті - 300-400 гр. (2 кесек төс еті)
Тәтті емес печенье (тұзды болады) - 50гр.
Пармезан ірімшігі - 50 гр.
Жұмыртқа
|
Дайындалуы: | |
Тауықтың төс етін
ұзыншалап жалпақтау (шамамен 1 см) турап, тұздап қою керек.
Печеньені және
пармезан ірімшігін блендермен ұсақтаймыз.
Пештің табағына
пергамент қағазын жайып дайындап қоямыз.
Тауық бөлшектерін
жұмыртқаға малып, панировкаға жақсылап аунатамыз. Пергамент қағазына
саламыз.
|
|
| Пешке 180°С-та 15-20 минутқа қоямыз. Бақылап отырыңыз, қатты қазарып кетсе, кеуіп, дәмі күйік татып кетеді. |
Тартар тұздығын осы рецептпен дайындайсыз. |
Бұған крекер жарай ма екен?
ОтветитьУдалитьИә, кез-келген тәтті емес печенье. Бірақ кейбір крекерлер тәтті болмаса да, аздап ванильді болады. Ондай болмағаны дұрыс сияқты. Қайткенмен, ваниль етпен үйлеспейді...
УдалитьМаған ұнады, өте дәмді, жеңіл және тойымды тамақ
ОтветитьУдалить