вторник, 16 декабря 2014 г.

Брауни



Бұл тәттінің аты бекер Брауни емес (ағылшыннан - қоңыр), шынымен түсі Брауни десе брауни. Ал дәмі шоко-шоко)))
Ең тез жасалатын тәттілердің бірі.


Құрамы:

  • Шоколад - 200 гр.,
  • Сары май - 100 гр.,
  • Жұмыртқа - 3 дана, 
  • Қоңыр немесе ақ қант - 100 гр.,
  • Ұн - 1/3 стақан,
  • Грек жаңғағы - 1/2 стақан.

Жасалу әдісі:


Шоколад пен сары майды ерітеміз.
Сәл суытып қоямыз.
Қант пен жұмыртқаны араластырамыз.
Қанты ерігенде ұнды саламыз.
Жұмыртқа мен ұнды қоспаны шоколадқа құйып, араластырамыз.
Ең соңында грек жаңғағын саламыз.
Қалыпқа (формаға) сары май жағып, ұн сеуіп дайын даймыз.
Қалыпқа қамырды құямыз. 170°С-та қызып тұрған пешке 20 минутқа қоямыз, піскеннен кейін бірден пештен шығарамыз. Пеште тұра берсе құрғап кетеді.

Дайын брауниді ванильді балмұздақпен немесе сүтпен ұсынған өте дәмді болады.

Комментариев нет:

Отправить комментарий