| Бәліш пісіргенде ішіндегі буы шығу үшін, бетіндегі қамырын аспаздық қайшымен кесу өте ыңғайлы |
| Тақтайға балық, сарымсақ, т.б. тамақтардың иісі тез сіңіп қалады. Оны кетіру үшін тақтайды лимонмен немесе сірке қышқылын сумен қышқылын (1:1), тақтайды сүрту керек |
Тарталетка/корж пісіпгенде қамырды қалыпқа салғаннан кейін үстінен міндетті түрде ауырлау жүк қою керек немесе шанышқымен бірнеше жерден тескілеу керек. Сонда қамыр астынан үрленіп көтеріліп кетпейді, көтеріліп кетсе, үстінен салмасын салу қиындау болады.
Торт/бәліш пісіргенде, қамырымыз қалыпқа жабысып қалмау үшін пергамент қағазын қолданған жөн. Алдымен пергамент қағазын дөңгелек пішінді кесіп аламыз (қалыптың диаметрі + 2*қалыптың биіктігі). Сол күйінде қалыпқа жақсылап салынбайды, ол үшін пергаментті сулап алып, жақсылап умаждап жібереміз (оң жақтағы сурет). Енді қағазымыз жақсы иілгіш болды. Кез келген формаға сала береміз.
|
|
Егер сорпаға тұзды тым көп салып қойсаңыз, сорпаға картоп салып жіберіңіз. Картоп өзіне тұзды жақсы сіңіреді.