Табака балапаны Грузия асханасының тағамы, грузин тілінде «цицила тапака» деп атайды, яғни «тапака» немесе «тапа» сол балапан етін пісіретін ыдыс. Сол өзіміздің таба ғой. Сондықтан бізге оны қазақшалап табанан дегендей, табабалапан дей беруге болады.))) |
Табака балапаны тағамының
құрамы қарапайым, бірақ дайындалуы жолы және дастарханға ұсыну үлгісі мүлдем
ерекше. Қосымша тұздығын дайындаймыз.
Балапаныңыз дайын болса, бастай берейік. Қалған ингредиенттері үйіңізден табылады деп ойлаймын.
Балапаныңыз дайын болса, бастай берейік. Қалған ингредиенттері үйіңізден табылады деп ойлаймын.
Құрамы:
Балапанның тұтас еті
600-800 гр.
Тортасы айырылған май (топленое масло) – 2 ас қасық
Тұз, бұрыш
Тортасы айырылған май (топленое масло) – 2 ас қасық
Тұз, бұрыш
Тұздығына:
Лимон – 1 дана
Қаймақ – 100 гр.
Сарымсақ – 1 түйір
Аскөк, тұз, бұрыш
Қаймақ – 100 гр.
Сарымсақ – 1 түйір
Аскөк, тұз, бұрыш
Қосымша – еттің үстін
жабуға табаның диаметріне сәйкес дөңгелек пішінде кесілген пергамент қағазы
керек.
Қазір супермаркеттерде
жалпақтап қатырылған дайын балапанның тұтас еттері сатылады (сыртында «Цыпленок
табака» деп жазылып тұрады). Салмағы да кішірек (600-800 грамдай), табаға бірден
салып пісіргенге ыңғайлы. Дәл соны тапсаңыз тіпті оңай. Ал таппасаңыз
балапаныңызды біраз дайындап алу керек. Төсінің бойымен тура кесіп, кітап
сияқты ашып алу керек. Етті ас пленкасына салып, ас үйге арналған арнайы
балғамен жалпақтау болғанша ұрғылап аламыз.
Табака балапанының дайындалу тәсілі:
Осымен тамағымыз дайын!
Оқи отырыңыз:
Кивиден сорбе | |
Кәдіден дәмтатым | |
Палау |
Комментариев нет:
Отправить комментарий