Соңғы рет Итальянша фрикадельки тағамын әзірлеген болатынбыз, енді қазақтың ұлттық тағамын әзірлеуге уақыт келген сияқты.
Жаппа ұлттық тағамының ерекшелігі - қазандағы тағамдарыдың үстін қамырмен жауып пісірілуі, атау да содан шыққан. Ең дәмді жері де дәл осы қамырында. Өйткені қамырлардың әр қабатына сары май жағылған. Сорпаға піскен жайма сияқты жұмсақ және майға піскен шелпектей майлы да болмайды, соның дәл ортасында. Шамалы қатқыл, әрі сары май иісі мен дәмі керемет шығып тұрады. Сондықтан, бұл тағам үшін сары майды өте мұқият таңдау керек. Тек қана қолдың сары майы болу керек. Дүкендегі ақ майдың дәмі бәрібір ауылдың сары майына жетпейді.
Gourmania аспаздық блогында ұлттық дастарханнан соңғы рет - Ашыған көже және ашыған бауырсақ ұсынылған болатын.
Қамырлардың арасына жағуға:
Жаппа ұлттық тағамының ерекшелігі - қазандағы тағамдарыдың үстін қамырмен жауып пісірілуі, атау да содан шыққан. Ең дәмді жері де дәл осы қамырында. Өйткені қамырлардың әр қабатына сары май жағылған. Сорпаға піскен жайма сияқты жұмсақ және майға піскен шелпектей майлы да болмайды, соның дәл ортасында. Шамалы қатқыл, әрі сары май иісі мен дәмі керемет шығып тұрады. Сондықтан, бұл тағам үшін сары майды өте мұқият таңдау керек. Тек қана қолдың сары майы болу керек. Дүкендегі ақ майдың дәмі бәрібір ауылдың сары майына жетпейді.
Gourmania аспаздық блогында ұлттық дастарханнан соңғы рет - Ашыған көже және ашыған бауырсақ ұсынылған болатын.
Жаппа ұлттық тағамының құрамы:
- Ет - 500-600 гр.,
- Пияз - 1 дана,
- Сәбіз - 1 дана,
- Тәтті бұрыш - 1 дана,
- Картоп - 600-700 гр.,
- Тұз, бұрыш, аскөк.
Қамырына:
- Ұн 1-1,5 стақан,
- Жұмыртқа - 1 дана,
- Тұз - 0,5 шай қасық,
- Су - 1-2 ас қасық.
- Сары май - 50-60 гр.
Негізі, біз қамырына тоймай қалдық)) сондықтан қамырына берілген тағамдарды екі еселеп алып, көбірек істеуге болады.
Қазақтың ұлттық тағамы - Жаппа |
Астарыңыз дәмді болсын!
Оқи отырыңыздар:
Дәруменді микс немесе "ғарышкердің таңғы асы" | |
Француздық пиязды сорпа | |
Жульен бәліші | |
Ұлттық тағам - Қарма |
Кушти !!!
ОтветитьУдалитьКартопты салган сон, орташа отка коямыз ба немесе акырынга ма?
Су құйғаннан кейін, сорпасы жақсылап қайнағаннан кейін, баяу отқа қойған дұрыс болар, езілмей, біркелкі піседі.
УдалитьКамыры бир-бирине жабысып калмас па екен?Қаншалықты майлаган дурыс?
ОтветитьУдалитьЖоқ, майланған нәрсе жабыспайды. Мен майды сұйық болғанша еріттім де, суреттегі силиконды жаққышпен жақтым, онымен қалың жағылмайды. Көбірек майласаңыз, өз еркіңізде. Одан тек дәмдірек болады деп ойлаймын. Іске сәт! Жасасаңыз, қалай шыққанын айтып, бөлісіңіз)
УдалитьБиздин отбасыга осындай тагамдар жаксы келеди. Нагыз казактардын тамагв ))))
ОтветитьУдалитьИнтернетти карасам, коби орыстардын саныраукулак пен ттауык ети косылган рецепттер. Осындай тагамдар коп болса го етти )))
Мен дайындап жатырмен ауызашарға, нәтижесін айтармын))))
ОтветитьУдалитьок, күтеміз
УдалитьСалеметсиз бе, блог авторы! Блогыныз тамаша, адеми казак тилинде жазылган. Сизди тауып алганыма куаныштымын. Куш-куатыныз таусылмасын, бизди дамди тагамдардын рецептеримен куанта бериниз. Колынызга дерт бермесин. Ал тагамга келер болсак, мен кеше азирледим. Оте дамди шыкты, нанын кобирек кылып жасадым. Тагы да улкен рахмет.
ОтветитьУдалитьбізде бұл тағамды мампар дейді
ОтветитьУдалитьШымшыманы кишкентай кезимизден бери жеп келемиз, казир озимде уйде жиi дайындаймын. Коби шымшыманы казактын улттык тагамы екенине сенбейди. Блогта рецепти жариялаганынызга коп ракмет.
ОтветитьУдалитьБұл рецептті бізде "штруль" дейді, бірақ жаңағы шелпекті дәл осылай майлап орап, бөліктерге бөліп,( рулет сияқты) картоптың үстіне қатарлайды. Сіздікі ерекше екен ! )
ОтветитьУдалитьТамаша!!! Мұндай қазақша блог бар екенін білмеппін. Рахмет. Мен де көптен өз блогымды ашқым келіп жүр еді. Қалай аштыңыз, айтыңызшы?
ОтветитьУдалитьКешкі асқа не дайындарымды білмей отыр едім... Енді осы тағамды бүгін кешкі асқа дайындаймын
ОтветитьУдалитьАс болсын👍😉
Удалить