Өте тез дайындалатын тәтті пісірме. Ең басты тәттілікті жемістер (жидектер) береді, өйткені қамырында және салмасында бар болғаны 2 ас қасық қант бар. Жеміс иісі аңқыған дәмді галета, дастарханға бір отырғаннан қалмайды. Менің отбасыммен дәлелденген)) |
Мен ұсынған рецепт бойынша 4-5 порция ғана шығады. Көбірек қонақ күтсеңіз, рецепт құрамындағы тағамдарды 2 есе көбейтіп алуыңызға болады. Бірақ бір үлкен галета емес, диаметрі шағын екеу пісіру керек.
Нектарин қосылған галетаның құрамы:
Қамырына:
- Сары май - 70-80 гр.,
- Ұн - 1 стақан,
- Қант - 1 ас қасық,
- Тұз - 1 шымшым,
- Жұмыртқаның сарысы - 1 дана (бетіне жағуға),
- Суық су - 1-2 ас қасық.
Салмасына:
- Нектарин - 7-8 дана,
- Қант - 1 ас қасық,
- Крахмал - 1 шай қасық.
Жасалу жолы:
Ұн, қант және тұзды араластырамыз. | |
Қатып тұрған майды пышақпен тураймыз. | |
Май мен ұнды біріктіріп, ұсақ майда болғанша пышақпен тураймыз. Біркелкі ылғалды ұнтақ болған кезде, суық су құямыз. Ол тек ұнтақты біріктіру үшін құйылады. Бірақ қамырды қатты илемейміз. |
|
Қамырды тоңазытқышқа қоямыз. | |
Нектаринді тураймыз, қант, крахмалды қосып араластырамыз. Крахмал нектариннен бөлінген сөлді құюлату үшін керек, крахмал салмасаңыз жемістерден бөлінген сөл қамырды тесіп жібереді. | |
Қамырды 2-3 мм. қалыңдықта жаямыз. Шеттеріне 3 см. жеткізбей, ортасына салмасын саламыз. | |
Шеттерін ортасына қарай біріктіріп, жабамыз. Қамырына жұмыртқаның сарысын жағамыз және аздап қант себеміз. 180°С-та қызық тұрған пешке 25-30 минутқа қоямыз. |
Нектарин қосылған галета |
Нектарин қосылған галета |
Комментариев нет:
Отправить комментарий