Аджиканы салат ретінде болсын, ыстық тамаққа тұздық (соус) ретінде болсын ұсынсаңыздар болады. |
Құрамы:
- Қызанақ - 3 кг.,
- Тәтті бұрыш - 500гр.,
- Пияз - 500 гр.,
- Алма - 500 гр.,
- Сәбіз - 500 гр.,
- Сарымсақ - 200 гр.,
- Қант - 100 гр.,
- Ащы бұрыш - 2-3 дана (қалауыңызға қарай),
- Сұйық май - 0,5 л.,
- Тұз - 1 ас қасық,
- Сірке қышқылы - 0,5 ас қасық.
Жасалу жолы:
- Көкөністерді жуып, тазалаймыз.
- Туралған көкөністерді еттартқыштан өткіземіз немесе блендермен майдалаймыз. Мен блендермен істедім, өте тез болады.
- Үлкен ыдысқа майды, ұсақталған көкөністерді, тұз, қант, сірке қышқылын саламыз. Ащы бұрышты талғамыңызға қарай сала бересіз. Көкөністерді орташа отта 3 сағат пісіреміз.
- Аджика піскенше банкаларды зарасыздандырамыз. Әр банка кемінде 15 минут буда тұру керек.
- Салат піскен бетте таза банкаларға құйып, қақпақтарын жауып, төңкеріп, жылы жерге 1 түнге көрпемен орап қоямыз.
- Келесі күні банкаларды қайта төңкеріп, әрі қарай сақтай бересіз.
Комментариев нет:
Отправить комментарий