Мен сіздермен тағамдардың жасалуымен бөліссем, кейде оқырмандарым да менімен жасаған тағамдарымен бөлісіп жатады. Бұл рецепт маган инстаграмдағы @gourmaniakz парақшама Салтанат деген оқырманымнан келген. Өте тез дайындалатын, әрі дәмді тағам. |
Құрамы:
- Тауықтың еті - 500 гр.,
- Қызанақ - 2 дана,
- Саңырауқұлақ - 300 гр.,
- Ірімшік - 150 гр.,
- Қаймақ - 100 гр.,
- Тұз, бұрыш, орегано.
Жасалуы:
Тауықтың етін турап, майланған ыдысқа саламыз. | |
Үстіне қызанақты саламыз. Қызанақтың сөлін алып тастаған жөн болады. Оның үстіне саңырауқұлақ. Әр қабатына тұз себуді ұмытпаңыз. | |
Ірімшікті үккіштен өткізіп, қаймақпен араластырамыз. Тұз, бұрыш және орегано дәмдеуішін қосамыз. | |
Саңырауқұлақтың үстінен ірімшікті салып, 180° қызып тұрған пешке 30-35 минутқа қоямыз. |
Дастарханға піскен ыдысымен қойып, ұсынуыңызға болады.
Астарыңыз дәмді болсын!
Оқи отырыңыз:
Француздық пиязды сорпа | |
Жульен бәліші | |
Асүйдегі тайм-менеджмент. Ет |
Комментариев нет:
Отправить комментарий