Үйдегі бар тағамдардан қандай салат жасап жіберсем деп, істеп салат. Құрамында тек қана дәрумендері бар, дәмді салат шыға келлді)) Жаз-күз айларында консервіленген жүгеріден гөрі жас жүгеріден жасаған пайдалырақ болады. |
Құрамы:
- Жүгері - 2 дана,
- Қияр - 2 дана,
- Гүлді орамжапырақ - 300 гр.,
- Лимон шырыны және зәйтүн майы немесе өсімдік майы,
- Тұз, аскөк.
Дайындалу тәсілі:
Жас жүгеріні 180°С-тағы пешке 20-25 минутқа қоямыз. | |
Жүгеріміз піскенше гүлді орамжапырақты пісіреміз. Ол үшін ыдысқа тұз салынған суды құйып, қайнатамыз. Гүлді орамжапырақты суреттегідей бөлеміз. Қайнаған суға орамжапырақты саламыз. 2-3 минуттан кейін бірден мұзды суға түсіріп аламыз. Одан кейін дуршлагқа сүзіп қоямыз. | |
Гүлді ормажапырақты ыдысқа саламыз. | |
Жүгері дәнектерін пышақпен кесіп аламыз. | |
Гүлді орамжапыраққа жүгері және ұсақталған аскөкті саламыз. | |
Қиярды ұзыншалап тураймыз. Салатқа тұз саламыз және лимон шырыны мен зәйтүн майымен араластырамыз. Лимон шырыны мен зәйтүн майының орнына өсімдік майымен де араластыруға болады. |
Ал төмендегі суретте қияр, қызанақ және брынзаны әдемі қою әдісі.
Астарыңыз дәмді болсын!
Оқи отырыңыз:
Ұлттық тағам - Үлпершек | |
Песто тұздығы | |
Қозықұйрықтан жасалған кілегейлі сорпа |
Salem.konservadagi ne asilgan jugerini koldanuga bola ma
ОтветитьУдалитьСәлем. Иә, әрине, кез келген жүгеріні қолдана беруге болады
Удалить