| Теңіз ирекшелерінен өте тез дайындалатын тағам. Тұздығын жасап пешке сала саласыз.
Теңіз ирекшелері туралы осы жерде оқи аласыздар. |
Бұл тағамды салқын күйінде тіске басар (закуска) ретінде немесе ыстық күйінде гарнимен (мысалы, паста) негізгі тағам ретінде ұсынуға болады.
Құрамы:
- Теңіз ирекшелері - 500 гр.,
- Зәйтүн майы - 3 ас қасық,
- Лимон шырыны - 3 ас қасық,
- Сарымсақ - 1 түйір,
- Кептірілген нан ұнтағы - 2 ас қасық,
- Сары май - 2 ас қасық,
- Тұз, бұрыш.
Дайындалу жолы:
| Мұздатылған теңіз ирекшелерін ерітіп, суын сорғытып аламыз. |
| Тұздығын дайындаймыз: зәйтүн майы, лимон шырыны, сарымсақ, тұз, бұрыш. |
| Шанышқымен 1-2 минут араластырамыз, тұздық сәл қоюланады. |
| Теңіз ирекшелерінің үстінен тұздықты құямыз. |
| Үстінен кептірілген нан ұнтағын себеміз, және жұқалап туралған сары майды саламыз.
220°С-та қызып тұрған пешке 10-15 минутқа қоямыз. |
Бар болғаны осы, тамағымыз дайын.
|
Пеште піскен теңіз ирекшелері |
|
Пеште піскен теңіз ирекшелері |
Астарыңыз дәмді болсын!
Комментариев нет:
Отправить комментарий