Құймақты рецептері өте көп, қамырын сүтке де, айранға да, суға да, ашытқымен, ашытқысыз да жасап жасады. Өзіме қатты ұнайтыны айранмен жасалатыны. Өйткені айранға пісірлгені жеңіл, үлпілдеп шығады. |
Сүтке жасалатын құймақтын жасалуын Кемпірқосақ кәуабі мәзірінен көре аласыздар.
Құрамы:
- Жұмыртқа - 2 дана,
- Қант - 1 ас қасық,
- Ас содасы - 1/2 шай қасық,
- Тұз - 1/2 шай қасық,
- Айран - 250 гр. (1 стақаннан сәл көп),
- Ұн - 1 стақан,
- Қайнап тұрған су - 1 стақан,
- Сұйық май - 2 ас қасық.
Жасалу жолы:
- Жұмыртқаға қант, тұз, ас содасын араластырамыз.
- Үстіне айран құямыз.
- Айраннан кейін біртіндеп еленген ұнды саламыз. Түйіршік қалмайтындай мұқият араластырамыз.
- Қамырға қайнап тұрған суды құямыз. Біркелкі арасласқаннан кейін, сұйық майды араластырамыз.
- Табаны қыздырып, табаның көлеміне қарай ожаумен қамырды жұқа құйып, құймақтарымызды пісіреміз.
- Қалауыңызға қарай кез-келген салмасымен ұсынуыңызға болады: қуырылған тартылған ет, ірімшік+мейіз, тосап (варенье), піскен қойылтылған сүт (варенка), т.б. Құр өзін таңғы асқа сүтпен немесе айранмен жесеңіз де тіл үйіреді.
Ас болсын!
Оқи отырыңыздар:
Орамжапырақ қосылған бәліш | |
Шелпек | |
Пицца |
Комментариев нет:
Отправить комментарий