Көкөністі бәліш. Қалауыңызға қарай, ет, тауық еті немесе тіпті балық қосып, жасауыңызға да болады. |
Құрамы:
Қамырына:
- Ұн - 2 стақан,
- Айран/сүт - 1 стақан,
- Сары май - 100 гр.,
- Ас содасы - 1/2 шай қасық,
- Тұз,
- Су (қамыр илеуге).
Салмасына:
- Орамжапырақ - 500 гр.,
- Пияз - 1 дана,
- Тәтті бұрыш - 1 дана,
- Өсімдік майы - 2-3 ас қасық,
- Тұз, бұрыш.
Жасалу жолы:
- Үлкенірек ыдысқа үнды салып, ас содасымен араластырып, ортасына ұңғыма жасаймыз.
- Ортасына айран, еріген сары май, тұзды салып қамыр илей бастаймыз. Жұмсақ қамыр шығатындай, қажетінше аздап жылы су құйып отырамыз. Қамырдың бетін жауып қоямыз.
- Табаға майды қыздырып, туралған пияз, орамжапырақ және тәтті бұрышты алдымен 2 минуттай қатты отта үнемі араластырып отырып қуырамыз. Сәлден кейін қақпағын жауып, 15-20 минуттай пісіреміз.
- Қамырды екі бөлікке бөлеміз (біреуі сәл үлкенірек болу керек). Үлкенірек қамырды жайып, майланған формаға/противенге қоямыз. Үстіне салмасын салып, қалған қамырмен жабамыз.
- 180°С-та қызып тұрған пеште 40 минттай пісіреміз.
Комментариев нет:
Отправить комментарий