Нағыз қыстыгүні жейтін салат. Өзі тойымды, құнарлы, әрі дәрумендерге толы. Оған қоса мойенезсіз. |
Құрамы:
- Үрмебұршақ - 1 кесе,
- Сәбіз - 2 дана,
- Пияз - 2 дана,
- Сарымсақ - 2 түйір,
- Өсімдік майы - 2-3 ас қасық,
- Нан - 3-4 тілім,
- Тұз, қызыл бұрыш.
Жасалуы:
- Үрмебұршықты бірнеше сағатқа (5-10 сағатқа дейін) суық суға жібітіп қоямыз. Неғұрлым суда көбірек тұрса, соғұрлым тезірек піседі.
- Бұршақ жібігеннен кейін, тұзды суда 30-40 минут пірісеміз. Қатты езіліп кетпеуін жіне қатты болып кетпеуін қадағалау керек.
- Табаға майды құйып, қыздырамыз. Туралған пиязды, үккіштен өткізілген сәбізді майға 5 минуттай қуырамыз. Тұз, бұрыш саламыз. Сәбіз піскеннен кейін отты өшіреміз. Суығаннан кейін ұсақталған сарымсақты саламыз.
- Нанды шақпақтарға кесіп, 180°С-та қызып тұрған пеште 5-10 минуттай кептіреміз.
- Енді піскен бұршақ пен сәбізді араластырамыз, ыдысқа салып, үстіне кепкен нан сеуіп ұсынамыз.
Ас болсын!
Оқи отырыңыз:
Үлпершек | |
Жүгері және гүлді орамжапырақ қосылған дәруменді салат | |
Жаңғақты панировкадағы ешкі ірімшігі |
Комментариев нет:
Отправить комментарий