Синнабон - АҚШ-тан бастау алған, одан кейін бүкіл әлемге танылып кеткен даршын қосылған тоқаштары. Иісі аңқыған, дәмі тіл үйірер тоқаштар. Көбіне үстіне крем жағып ұсынылады. |
Құрамы:
Қамырына:
- Жылы сүт - 1 стақан,
- Ашытқы - 2 ас қасық,
- Сары май - 200 гр.,
- Жұмыртқа - 4 дана,
- Қант - 4 ас қасық,
- Тұз - 1/2 шай қасық,
- Ванилин,
- Ұн - 5-6 стақан.
Арасына себу үшін:
- Қант - 8 ас қасық,
- Какао - 1 ас қасық,
- Даршын - 1 шай қасық,
- Сұйық май.
Креміне:
- Кілегейлі ірімшік (творожный сыр) - 150 гр.,
- Сүт - 3 ас қасық,
- Қант пудрсаы - 2 ас қасық.
Жасалу жолы:
Жылы сүтке қант пен тұзды ерігенше араластырамыз да, ашытқы салып 15 минуттай күтеміз. Сонда ашытқы еріп, көтеріле бастайды. | |
Үлкен ыдысқа ашытқы қосылған сүтті құямыз, үстіне жұмыртқа, еріген сары май және ванилинді салып, араластырамыз. | |
Ұнды елеуіштен өткізіп біртіндеп араластырамыз. Бірден 6 стақан сала салмаңыз, кейде 5 стақан да жеткілікті болады. | |
Қамырды тығыз қылмай, жұмсақ етіп илейміз. Бетін жауып, жылы жерге 15 минутқа қоямыз. 15 минуттан кейін қамырды бір басып, тағы солай 3 рет қайталаймыз. | |
Пешті 180°С-та қыздырып, қалыпқа май жағып, ұн сеуіп дайындап қоямыз. Какао, қант және даршынды бөлек кесеге араластырамыз. Қамырды 4 бөлікке блеміз. Төртбұрыштап жаямыз да, үстіне сұйық май жағамыз. Оның үстіне қантты қоспаны себеміз. Қамырды шиыршықтап ораймыз. 10 бөлікке бөлеміз. |
|
Кесілген тоқаштарды формаға салып. 25-30 минуттай қызарғанша пісіреміз. | |
Кремін жасаймыз: ірімшікке қант пудрасын және сүтті қосамыз. Тоқаштарымызды сәл суытамыз. |
|
Жылы күйінде үстіне кремін жағамыз. |
Жылы күінде жеген өте дәмді болады.
Комментариев нет:
Отправить комментарий