Gourmania - аспаздық блогы. Блог беттеріндегі рецептер толығымен қазақ тілінде берілген. Оқырмандарға түсінікті болу үшін торт, салат, етті тамақ, қазақтың ұмытылып бара жатқан ұлттық тағамдары, бәліш (пирог) рецептері суреттерімен берілген.
Шелпек жасаудың әр адамның өз құпиялары болар. Мен үнемі анамның үйреткені бойынша жасаймын. Ондай шелпек, өте жұмсақ, әрі дәмді шығады.
✔Құрамы:
2,5 стақан ұн,
0,5 стақан сүт,
1 стақан жылы су,
1 ас қасық сары май,
1 шымшым тұз,
1 шымшым ас содасы.
✔Жасалуы:
Ұнды улкенірек ыдысқа елейміз, содамен араластырамыз. Ортасына ұңғыма жасап, еріген май, жылы сүт жəне тұзды суды біртіндеп құйып, қамыр илейміз. Иі қанғанша қамырды 15-20 минутқа жауып қоямыз. Тағы бір басып қоямыз 10 минутқа. Қамырды жұқалап жайып, майға тез қуырамыз. Майда көп ұстасақ шелпек қытырлақ болып қалады.
Комментариев нет:
Отправить комментарий