Гаспачо - Испан асханасының қызанақтан жасалған суық көжесі. Жазға жеңіл, әрі дәруменге бай тағам. Пісіруді қажет етпейді) |
Құрамы:
- Қызанақ - 4-5 дана,
- Қызыл тәтті бұрыш - 1/2 дана,
- Қияр - 1 дана,
- Пияз (кішкентай) - 1/2 дана,
- Зәйтүн майы - 3 ас қасық,
- Тұз, бұрыш,
- Нан - 2 тілім.
Жасалу жолы:
Көкөністерді 3-4 бөлікке бөлеміз, қиярдың қабығын аршуды ұмытпаймыз. Барлығын блендермен әбден майда болғанша араластырамыз. | |
Ең соңында зәйтүн майын құямыз. Нанды төртбұрыштап турап пеште немесе табада кептірепіз. Немесе дайын қытырлақ нан алуыңызға болады. Осымен тағамымыз дайын, сәл суытып ұсынуыңызға болады. |
Астарыңыз дәмді болсын!
Оқи отырыңыздар:
Қара бидай ұнынан жасалған етті бәліш | |
Ұлттық тағам - Қуыс құлақ | |
Қарақұмықтан пайдалы таңғы ас |
Комментариев нет:
Отправить комментарий