|
Құрамы:
- Тауықтың сорпасы - 400 мл.,
- Пияз 3-4 дана,
- Лимон шырыны - 4-5 ас қасық,
- Сары май - 1 ас қасық,
- Зәйтүн майы - 5-6 ас қасық,
- Багет - 4 тілім,
- Грюйер ірімшігі (немесе басқа қатты сұрыпты ірімшік) - 200 гр.
|
| Пиязды жұқалап тураймыз. |
| Сары май мен 1-2 ас қасық зәйтүн майын табада қыздырамыз да, туралған пиязды аламыз. |
| Багет тілімдеріне зәйтүн майын жағып, 180°С-та қызып тұрған пешке 10 минутқа қоямыз. Сол уақытта нан кеуіп, аздап қызару керек. |
| Пиязды қоңырқай түске дейін қуырамыз. |
| Табаға тауық етінің сорпасын және лимон шырынын құямыз. |
| Керамикалық (ыстыққа төзімді) ыдыстарға 1-1,5 ожау сорпадан, үстіне 2 тілім багет қоямыз. |
| Оның үстіне ірімшікті үккіштен өткізіп, саламыз. |
| Пешке 5-10 минутқа қоямыз.
Пеште жоғарғы гриль функциясын қосуға болады. |
Комментариев нет:
Отправить комментарий